Thursday 26 September 2013

BURUNG PUYUH BEREMPAH

  • 2 ekor burung puyuh (cuci dgn air garam)
  • Bawang Merah – 3 biji
  • Bawang Putih – 2 Biji
  • Halia – setengah inci
  • Serai – 2 batang dikisar
  • Daun kunyit – 2 helai (dihiris halus)
  • Limau nipis – ½ biji (kdg2 letak kdg2 x....hihi)
  • Kunyit debu
  • Garam secukup rasa..

Cara-caranya:

(1) Puyuh dipotong empat

(2) Masukkan bahan-bahan yang dikisar * kedalam bekas gaulkan bersama-sama dengan puyuh


    (3) Masukkan juga sedikit serbuk kunyit dan perah limau nipis untuk dptkan airnya.
     (4) Perapkan puyuh tadi selama ½ jam.

(5) Selepas itu gorengkan kedalam minyak yg panas.SIAP……




No comments:

Post a Comment